Oorsprong en geschiedenis: Maca, ook wel Peruaanse ginseng genoemd. Het is een kruidachtige, tweejarige plant die in de Andes van Peru thuis is. De plant werd voor het eerst ongeveer 2.000 jaar geleden verbouwd. Maca groeit op hoogtes boven de 3.800 meter op rotsachtige ondergrond. Maca groeit goed bij temperaturen tot -10 graden Celsius. Maca wordt voornamelijk verbouwd voor de consumptie van de wortel. De Maca-wortel varieert sterk in grootte en vorm. Maca is een radijsachtige plant die de Spanjaarden op aanraden van de Inca's aan hun paarden gaven. In de regio Junin in Peru wordt Maca in grote hoeveelheden geconsumeerd. Het is een gemakkelijk beschikbare en zeer voedzame voedselbron. Het wordt vers gegeten met vlees, gekookt in ondergrondse ovens (pachamancas) met hete stenen, of gedroogd voordat het tot een pap in melk wordt gekookt. Een speciaal drankje dat van Maca wordt gemaakt, wordt in de volksmond "Maca chica" genoemd.
Hoogwaardige Broccoli Poeder BIO Broccoli Poeder BIO van VehGro is een biologisch gecertificeerd product van de hoogste kwaliteit. Dankzij dit certificaat weet u dat wat u koopt, met aandacht voor mens en natuur is geproduceerd. VehGro staat voor producten die gezond en van de hoogste kwaliteit zijn. De door ons geselecteerde (Bio-)natuurlijke producten komen uit verschillende regio's van de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en vaak ook verpakt. Het BIO-keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn daarom gegarandeerd vrij van toevoegingen zoals suiker, vetten en voldoen aan alle Europese eisen voor pesticiden. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.
Hoogwaardige Gember Gesneden BIO Gember Gesneden BIO van VehGro is een biologisch gecertificeerd product van de hoogste kwaliteit. Dankzij dit certificaat weet u dat wat u koopt, met aandacht voor mens en natuur is geproduceerd. VehGro staat voor producten die gezond zijn en van de hoogste kwaliteit. De door ons geselecteerde (Bio-)natuurlijke producten komen uit verschillende regio's van de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en vaak ook verpakt. Het BIO-keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn daarom gegarandeerd vrij van toevoegingen zoals suiker, vetten en voldoen aan alle Europese eisen voor pesticiden. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.
Rode kidneybonen danken hun naam aan hun nierachtige vorm en kleur. Kidneybonen bevatten veel eiwitten en vezels, maar ook stoffen zoals vitamine B, foliumzuur, ijzer en magnesium. Rode kidneybonen zijn een belangrijk onderdeel van de keuken in de noordelijke regio's van India en Pakistan. Hier worden ze in de schil Rajma verwerkt. Misschien leuk om eens het recept Rajma chawal uit te proberen. Naast Rajma zijn de kidneybonen ook bekend van de Chili con Carne uit Mexico / de VS en de Montagskreol uit de VS. Rode kidneybonen kunnen ook afzonderlijk als losse bonen gegeten worden. Rode kidneybonen BIO Rode kidneybonen BIO van VehGro is een biologisch gecertificeerd product van de hoogste kwaliteit. Dankzij dit certificaat weet u dat wat u koopt, met aandacht voor mens en natuur is geproduceerd.
Herkomst en winning. Dit pure, natuurlijke zeezout wordt gewonnen aan de kusten van de Middellandse Zee. De zoutpannen bevinden zich in grote natuurparken of beschermde gebieden, ver weg van industrie en grote steden. Het zeewater wordt via eeuwenoude kanalen naar de zoutvelden geleid. Wind en zon laten de zoutconcentratie geleidelijk toenemen. Het zout begint te kristalliseren en zakt naar de bodem van de zoutpan. Vervolgens wordt het zout met speciale gereedschappen geoogst. Na de winning wordt het zout gedroogd en gezeefd in verschillende korrelgroottes. Het mediterrane zeezout is een puur natuurproduct, vrij van chemicaliën en additieven. Tot op de dag van vandaag gebeurt de zoutwinning volgens oude tradities in de zoutpannen van de Middellandse Zee. De winninggebieden zijn toevluchtsoorden voor dieren en vormen een belangrijke leefomgeving voor veel bedreigde vogel- en plantensoorten.
Oorsprong: Guarana is de nootachtige zaad van een kiemplant die in Brazilië groeit. Daar wordt Guarana gebruikt als energie supplement en verwerkt in frisdranken. De bes bevat een hoger cafeïnegehalte dan koffie. Tot op de dag van vandaag is Guarana een essentieel onderdeel van de voeding in heel Brazilië, waar het als nationale drank van het land wordt beschouwd. Met de toenemende vraag vanuit het buitenland in de afgelopen decennia is Guarana een ideale teelt geworden om het inkomen van boeren in het Amazonegebied te verbeteren. Het belang van de Guarana-industrie voor Brazilië wordt gevierd met het jaarlijkse Guarana-festival in de stad Maues. Gelijktijdig met de oogst vindt er een week plaats met muziek, parades en festiviteiten die bezoekers uit het hele Amazonegebied aantrekken. Populariteit verklaart Guarana zou de bijnieren stimuleren tot de productie van adrenaline.
Geschiedenis en Oorsprong: Cacao (Theobroma) werd al in 1000 v.Chr. door de Olmeken in Mexico geoogst. Destijds werd het voornamelijk gebruikt voor het verrijken van dranken. In de loop der jaren namen de Maya's en de Azteken dit gebruik over in hun culturen. Cacao werd onderdeel van ceremoniële rituelen, en cacaobonen dienden als betaalmiddel. In de 16e eeuw brachten de Spanjaarden de cacao naar Europa. Halverwege de 17e eeuw werd het een populair drankje. Cacaobomen werden via de kolonies van verschillende Europese landen naar Azië en West-Afrika geïntroduceerd, omdat er in Europa een toenemende vraag naar chocolade was. De cacaoboon is de grondstof voor de productie van chocolade. Deze cacaobonen komen uit de tropische klimaten van Zuid-Amerika (Ecuador). De cacaoboom (Theobroma cacao) is heilig voor de Maya's en Azteken. De cacaobonen worden met de hand van de boom geoogst en vervolgens in natuurlijk water gereinigd.
Paprika (Capsicum annuum) Rode Paprika Edelsweet Poeder Fijn kiemarm BIO is een kiemarm product, wat betekent dat het gegarandeerd is dat er geen mogelijkheid is om dit product te zaaien. Rode Paprika Edelsweet Poeder Fijn kiemarm BIO is daarom alleen bedoeld voor gebruik in de keuken.
Knoflook (Allium sativum) Knoflookpoeder BIO van VehGro is 100% natuurlijk, zonder toevoegingen. Knoflookpoeder is knoflook die gedroogd en gemalen is. Knoflook is niet alleen een geweldige smaakmaker, maar ook zeer goed voor de gezondheid. Het is een bron van vitamines en mineralen. Knoflookpoeder heeft een iets mildere smaak dan verse knoflook, maar is zeer geconcentreerd. Je hebt dus maar een beetje nodig om een gerecht op smaak te brengen! Bewaren op een koele, droge en donkere plaats. Verbruik binnen een jaar na aankoop.
Zonnebloempitten: Zonnebloempitten zijn afkomstig van de zonnebloem (Helianthus annuus), die wereldwijd groeit. Zonnebloempitten hebben een pittige smaak en zijn rijk aan vezels en onverzadigde vetzuren. Zonnebloempitten kunnen als snack worden gegeten, maar ze worden ook aan brood en salades toegevoegd.
Oorsprong: Onze biologische havermeel begint met biologisch geteelde en geoogste haver uit Finland. Wat is havermeel? Havermeel bestaat uit haverkorrels die tot meel worden gemalen. Het is niet hetzelfde als havermout, waarbij haverkorrels worden gesneden en platgerold. Havermeel is een uitstekende bakingrediënt voor taarten, pannenkoeken, koekjes, enz. Havermeel is gezond Havermeel is een gezonde vervanging voor tarwemeel. Het bevat veel belangrijke vitamines (B-vitamines), mineralen (waaronder magnesium en ijzer) en antioxidanten. Haver bevat ook langzame koolhydraten, wat het een ideale component voor het ontbijt maakt. Na het consumeren van langzame koolhydraten behoudt u een verzadigd gevoel gedurende een langere periode.
Quinoa (Chenopodium quinoa) Biologische quinoa-meel van VehGro is gemaakt van gemalen quinoa-zaden. Voordat de zaden worden gemalen, worden ze gewassen. Dit resulteert in een puur quinoa-meel dat je in veel verschillende gerechten kunt gebruiken.
Mungbonen zijn voor veel mensen onbekend, worden al duizenden jaren in India en China gebruikt, en toch is bijna iedereen er wel eens mee in contact gekomen. Taugé is de kiem van wat uiteindelijk een plant met peulen (gevuld met mungbonen) wordt. Niet alleen de boonspruiten zijn de manier waarop u met de bonen in contact bent gekomen. Van de boon worden voedingsmiddelen zoals glasnoedels gemaakt. Ze zijn licht verteerbaar en tegelijkertijd ook zeer voedzaam. Mungbonen bevatten veel eiwitten, proteïnen en vezels en slechts weinig calorieën. De bonen zijn rijk aan kalium (goed voor hart en bloedvaten), foliumzuur, vitamine B en mineralen. Mungbonen Hele BIO Mungbonen Hele BIO van VehGro is een biologisch gecertificeerd product van de hoogste kwaliteit. Dankzij dit certificaat weet u dat wat u koopt, met aandacht voor mens en natuur is geproduceerd.
Chilipeper (Solanaceae) Chili Heel Bird Eye zeer scherp kiemarm BIO is een kiemarm product, wat betekent dat ervoor is gezorgd dat er geen mogelijkheid is om dit product te zaaien. Chili Heel Bird Eye zeer scherp kiemarm BIO is daarom alleen bedoeld voor gebruik in de keuken.
Oorsprong: De tomaat is een vrucht die afkomstig is van de tomatenplant (Solanum lycopersicum). Culinaire gezien wordt de tomaat als een groente beschouwd. De oorsprong van de tomaat ligt in Meso-Amerika, waar de voorouders van de Azteken en Maya's kleine variëteiten teelden. In 1750 waren tomaten nog gele vruchten, maar na verschillende kruisingen werden ze rood gekleurd. Voedingsstoffen. Tomaten bevatten veel vitamine C, carotenen, en de vitamines B1, B2 en B6. Daarnaast bevatten ze de mineralen kalium, fosfor en magnesium. De tomaat wordt als groente gegeten, zowel warm als koud. De goede eigenschappen van de tomaat worden geconcentreerd door drogen en verwerken tot stukjes, granulaat of poeder. Ze kunnen aan veel gerechten worden toegevoegd. Toepassingen gedroogd tomatengranulaat: Gedroogd tomatengranulaat heeft een rijkere, diepere tomatensmaak dan verse tomaten en zorgt voor een umami-explosie.
Ro suik komt in verschillende vormen voor. Afhankelijk van hoeveel melasse uit het oorspronkelijke product wordt gefilterd, krijgt de rietsuiker een bruine kleur. Melasse is een product dat wordt gebruikt in roggebrood en zoethout. In de middeleeuwen was rietsuiker een statussymbool van macht en gold als een van de zeldzame en dure specerijen. Vrij van tarwe, gluten, eieren, melk en noten. Rietsuiker kan als biologische vervanger voor bietsuiker worden gebruikt in verschillende bak- of andere voedingsmiddelen waarin het wordt verwerkt. Rietsuikerpoeder BIO: Rietsuikerpoeder BIO van VehGro is een biologisch gecertificeerd product van de hoogste kwaliteit. Dankzij dit certificaat weet u dat wat u koopt, met aandacht voor mens en natuur is geproduceerd. VehGro staat voor producten die gezond en van de hoogste kwaliteit zijn. De door ons geselecteerde (bio-)natuurlijke producten komen uit verschillende regio's van de wereld.
Herkunft
Zitronenschalenpoeder wordt gemaakt van de schil van de citroen. De citroen is een vrucht van de citroenboom (Citrus Limonum). De citroen komt oorspronkelijk uit Azië, maar is tegenwoordig wijdverspreid in het Middellandse Zeegebied en Amerika. Dit citroenschalenpoeder komt uit Chili.
Zitronenschalen bevatten tot 10 keer meer essentiële voedingsstoffen dan het sap van de citroen.
Voedingsstoffen en gebruik.
Het citroenschalenpoeder bevat de vitamines A en C, evenals mineralen zoals magnesium en calcium. Daarnaast bevat de citroenschil ook kalium en bètacaroteen. Het poeder heeft een zuur-frisse smaak, maar ruikt niet zo sterk als verse citroenschalen. Het is belangrijk om alleen het gele deel van de schil te schillen. De witte laag eronder bevat veel bitterstoffen. Het hoge vitamine C-gehalte in combinatie met de aanwezige flavonoïden maakt dit product tot een gezonde aanvulling op elke maaltijd.
Chlorella Tabletten: Chlorella is een geslacht van groene algen dat tot de stam van de groene algen behoort. Chlorella is een zoetwateralg. Chlorella groeit in grote hoeveelheden in Zuidoost-Azië. Chlorella is een populaire basis voor ontgiftingsprogramma's. Eigenschappen van Chlorella: Chlorella bevat een overvloed aan belangrijke vitamines en mineralen, waaronder calcium, ijzer, fosfor, kalium en eiwit. Eiwit draagt bij aan de groei en het behoud van de spiermassa en helpt bij het behoud van normale botten. Koper transporteert zuurstof door het lichaam, ondersteunt ook de cognitieve functies, het immuunsysteem en helpt bij vermoeidheid. Kalium draagt bij aan de normale werking van het zenuwstelsel, de spierfunctie en het handhaven van een normale bloeddruk. De cel van Chlorella is beschermd door een stevige wand. Deze celwand wordt met hoge kracht doorbroken.
Herkomst: Dit kristalzout komt uit de zoutketen in Pakistan. De zoutketen behoort geologisch, maar niet geografisch, tot het Himalaya-massief. Himalaya-kristalzout is een natuurlijk keukenzout dat ongeveer 250 miljoen jaar oud is. Zout zonder chemische toevoegingen en vloeibaarheidmiddelen, dat op dezelfde manier wordt gewonnen als al eeuwenlang gedaan wordt. Het Himalaya-kristalzout ontstond meer dan 250 miljoen jaar geleden bij het verdwijnen van de oorspronkelijke oceaan. Het wordt met de hand geoogst op de Tibetaanse hoogvlakten. Zout uit de Himalaya werd vroeger
Kurkuma Poeder BIO: Kurkuma Poeder BIO van VehGro is een biologisch gecertificeerd product van de hoogste kwaliteit. Dankzij dit certificaat weet u dat wat u koopt, met aandacht voor mens en natuur is geproduceerd. VehGro staat voor producten die gezond zijn en van de hoogste kwaliteit. De door ons geselecteerde (Bio-)natuurlijke producten komen uit verschillende regio's van de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en vaak ook verpakt. Het BIO-keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn daarom gegarandeerd vrij van toevoegingen zoals suiker, vetten en voldoen aan alle Europese eisen voor pesticiden. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.
Geschiedenis en Oorsprong: Cacao (Theobroma) werd al in 1000 v.Chr. door de Olmeken in Mexico geoogst. Destijds werd het voornamelijk gebruikt voor het verrijken van dranken. In de loop der jaren namen de Maya's en de Azteken dit gebruik over in hun culturen. Cacao werd onderdeel van ceremoniële rituelen, en cacaobonen dienden als betaalmiddel. In de 16e eeuw brachten de Spanjaarden de cacao naar Europa. Halverwege de 17e eeuw werd het een populair drankje. Cacaobomen werden via de kolonies van verschillende Europese landen naar Azië en West-Afrika geïntroduceerd, omdat er in Europa een toenemende vraag naar chocolade was. De cacaoboon is de grondstof voor de productie van chocolade. Deze cacaobonen komen uit de tropische klimaten van Zuid-Amerika (Ecuador). De cacaoboom (Theobroma cacao) is heilig voor de Maya's en Azteken. De cacaobonen worden met de hand van de boom geoogst en vervolgens in natuurlijk water gereinigd.
Ceylon Biologische Kaneelpoeder: Ceylon-kaneel biologisch kopen? Een goede keuze. Kaneel is zeer smaakvol en past zowel bij koude als warme gerechten. Het kruid (met de Latijnse naam "cinnamomum verum" - vandaar het Engelse "cinnamon") wordt gewonnen uit de binnenste schors van takken van de zogenaamde kaneelboom. In de westerse keuken wordt kaneel voornamelijk gebruikt om zoete gerechten op smaak te brengen, maar er zijn ook hartige gerechten waarbij Ceylon-kaneel goed past. Twee hoofdsoorten kaneel: Wist u dat er twee soorten kaneel zijn: Sri-Lanka-kaneel (tot 1972 "Ceylon-kaneel" genoemd) en Cassia-kaneel, dat zijn oorsprong in China heeft. Ceylon-kaneel heeft een rijkere, mildere smaak dan Cassia-kaneel. Dat is een van de redenen waarom je Ceylon-kaneel zou moeten kopen. Ceylon-kaneel is lichtbruin en heeft een bijzondere, broze papierstructuur. De geur die deze vorm van kaneel verspreidt, is zoet en wordt vaak als bijzonder aangenaam beschreven.
Beschrijving: Het Dode Zeezout is van de allerbeste kwaliteit en 100% puur natuur. Zonder kunstmatige toevoegingen en met een vochtgehalte van maximaal 2%. De geologische en klimatologische omstandigheden zijn bij dit zout vrijwel uniek. De Dode Zee ligt in een kom ongeveer 400 meter onder zeeniveau. Er heersen temperaturen van 40°C, er valt nauwelijks neerslag en de lucht is helder en absoluut vrij van verontreinigingen. Aanbevelingen voor gebruik: Dode Zeezout is geschikt voor veelzijdig gebruik in de keuken. Bijzonderheid: 100% puur natuur, handmatig opnieuw gereinigd! Smaak: Zeer intense smaak Gerechten: Geschikt voor alle vis-, vlees- en groentegerechten. Overigens: Dode Zeezout kan ook uitstekend als badzout worden gebruikt! Wij wensen u een heerlijke ontspanning!
Oorsprong Himalaya Kristalzout: Dit kristalzout komt uit de zoutketen in Pakistan. De zoutketen behoort geologisch, maar niet geografisch, tot het Himalaya-massief. Himalaya-kristalzout is een natuurlijk keukenzout dat ongeveer 250 miljoen jaar oud is. Zout zonder chemische toevoegingen en antiklontermiddelen, dat op dezelfde manier wordt gewonnen als al eeuwenlang gedaan wordt. Het Himalaya-kristalzout ontstond meer dan 250 miljoen jaar geleden bij het verdwijnen van de oorspronkelijke oceaan. Het wordt met de hand geoogst op de Tibetaanse hoogvlakten. Zout uit de Himalaya werd vroeger
Herkomst: Citroengras, ook wel bekend als Sereh, is een tropische plant uit Zuidoost-Azië met een sterke citrusaroma en -geur. Het kruid is wijdverspreid in de Indonesische, Thaise, Surinaamse en Vietnamese keuken. Dit citroengraspoeder komt uit Egypte. Gebruik: Citroengras (Cymbopogon citratus) wordt vaak gebruikt in soepen en curry's, maar smaakt ook erg goed bij gevogelte, rundvlees en vis. Het heeft een frisse, zure smaak die diepte toevoegt aan pittige of zoete gerechten. Door de stelen van de plant te drogen en te malen, ontstaat er een zacht, groen poeder. Gemalen citroengras is geconcentreerder en heeft een sterkere smaak dan vers citroengras, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid poeder en voeg het voorzichtig aan uw gerecht toe. U kunt ook thee van citroengras maken. Op Curaçao wordt deze thee al tientallen jaren gedronken. Bovendien verfrist het de adem enorm!
Witte gedroogde moerbeien. De moerbei of witte moerbei (Morus alba) komt van de moerbeiboom. De moerbeiboom kan tot zestien meter hoog worden, is inheems in China en groeit alleen onder ideale omstandigheden. Vaak is dit later in het seizoen. Vanwege het wachten op de ideale omstandigheden wordt aangenomen dat de plant is gewijd aan Minerva, de Romeinse godin van de wijsheid, of aan het woord morus, dat afgeleid is van het woord mora, wat verschuiving betekent. De plant heeft een belangrijke waarde omdat hij essentieel is voor de productie van zijde. Vanwege de zijde is de plant nu ook in andere landen te vinden. De vruchten van de notenplant zitten vol goede voedingsstoffen. Bovendien is het een exclusieve traktatie met een heerlijk zoete smaak. De witte moerbei dankt zijn naam aan de witte knoppen die hij draagt, en niet aan de kleur van zijn vruchten.
Herkomst: Boerenkool is een bladplant die op alle soorten grond kan worden verbouwd en in Nederland een typisch wintergroente is. Boerenkool is een afstammeling van wilde kool. Het komt vermoedelijk uit Klein-Azië en werd rond 600 v.Chr. door nomaden naar Europa gebracht. Al in 1661 komt boerenkool als gerecht voor in Nederlandse kookboeken. Verwerking tot poeder: Verse boerenkool wordt gedroogd en vervolgens tot boerenkoolpoeder gemalen. Hierbij blijven de voedingsstoffen volledig behouden. Voedingswaarden en gebruik: Boerenkool bevat vezels en zwavel, die de spijsvertering bevorderen, antioxidanten en omega-3-vetzuren. Het is ook rijk aan ijzer, calcium en veel vitamines A, K en C. 100 gram boerenkool bevat 100 milligram vitamine C. Boerenkool kan daarom terecht als superfood worden aangeduid. Het poeder kan worden gebruikt voor het maken van een groente-smoothie.
Maranta arundinacea: Arrowroot Pfeilwurzel Bio-Poeder van VehGro is een uitstekend bindmiddel voor romige sauzen en lakken met een neutrale smaak. Gebruik slechts de helft van de gebruikelijke hoeveelheid arrowroot meel die je normaal met gewone meel zou gebruiken. De juiste hoeveelheid hangt af van de gewenste dikte van de vloeistof.
Koriander (Coriandrum sativum): Koriander Hele zaadjes BIO van VehGro. Koriander staat in Nederland ook bekend als Ketoembar. Het is een populair kruid in de Indiase, Aziatische, Latijns-Amerikaanse en Noord-Afrikaanse keuken. De smaak van verse koriander is omstreden. Waarschijnlijk bepalen uw genen of u tot de korianderliefhebbers of -haters behoort. Korianderbladeren worden echter door bijna iedereen gehaat, terwijl de smaak van korianderzaadjes geliefd is! En dat is maar goed ook, want koriander zit vol vitamines en mineralen! Bewaar op een droge en donkere plaats en vermijd directe zonneschijn.
Verwerking en herkomst. Deze rietsuiker is een 100% natuurlijke suiker uit Colombia. Rietsuiker wordt gemaakt van suikerriet. Het sap van dit suikerriet wordt ingekookt, gekristalliseerd, tot suiker gemalen en gezeefd. Bij rietsuiker ontbreekt een stap in het productieproces, omdat het niet geraffineerd wordt. Naast deze bruine/gouden rietsuiker zijn er nog andere verschillende soorten; witte rietsuiker en donkerbruine rietsuiker. De kleur hangt af van de hoeveelheid toegevoegde melasse. In de middeleeuwen behoorde rietsuiker tot de dure en zeldzame specerijen. De rietsuiker werd in de vorm van suikerhoeden naar West-Europa vervoerd en daar in suikerbakkerijen gereinigd. Gebruik Rietsuiker wordt vaak gebruikt als vervanging voor bietsuiker. Het is heerlijk in verschillende gerechten en dranken.